piece do pizzy i chleba

Nasza firma jest producentem tradycyjnych pieców do wypieku pizzy i chleba.

Piece produkowane są w tradycyjny sposób, jednak uwzględniają nowe technologie i materiały.

Ciągle jednak najważniejsze jest doświadczenie. Piece produkujemy od 2001 roku.

Aktualnie oferujemy Państwu serię gotowych do użytku pieców Wojtek i Jacek.

Piece te budowane są z cegieł szamotowych i akumulacyjnych betonów (SiMix) wykorzystywanych jako podłoga pieca.

Piec do pizzy w altance

Tradycyjne opalane drewnem.

Kopuła pieców budowana jest z cegieł szamotowych, różnią się wewnętrznym kształem paleniska

Drewniane patery - deski do pizzy

Obojętnie czy pizzę robisz samodzielnie, czy zamawiasz gotową w ulubionej pizzerii.  Pomimo, że podzieloną pizzę jemy rękami, powinna być podawana na eleganckiej, tradycyjnej desce drewnianej.

Tak, zdecydowanie najlepiej wybrać okrągłą deskę, która ma nieco większą średnicę, od serwowanej pizzy. Deski do pizzy są wielokrotnego użytku.

W naszej pracowni drewno toczone Bohusz, patery - deski do pizzy, wytwarzane są z twardego drewna bukowego w kilku rozmiarach. Są wykończone na gładko i posiadaję wyprofilowany rant.

Ta witryna używa plików cookie. Więcej informacji o używanych przez nas plikach cookie, ich zastosowaniu i sposobie modyfikacji, akceptacji plików cookie, można znaleźć  na naszej stronie internetowej (Polityka plików cookie).