Piec do pizzy  podczas użytkowania
Piec do pizzy  podczas użytkowania
Piec do pizzy  podczas użytkowania
Piec do pizzy  podczas użytkowania
Piec do pizzy Wojtek
Piec do pizzy i chlebowy
Piec do pizzy Wojtek na stojaku metalowym
Piec do pizzy Wojtek, opalany drewnem
Piec do pizzy Wojtek na podmurówce z cegieł
Piec do pizzy  podczas użytkowania
Piec do pizzy  podczas użytkowania
Piec do pizzy  podczas użytkowania
Piec do pizzy  podczas użytkowania
Piec do pizzy Wojtek
Piec do pizzy i chlebowy
Piec do pizzy Wojtek na stojaku metalowym
Piec do pizzy Wojtek, opalany drewnem
Piec do pizzy Wojtek na podmurówce z cegieł

Piec do pizzy i chleba Wojtek

Dostępny: 1-26 dni
6 042,50 zł brutto

Gotowy, kopułowy piec do wypieku pizzy, chleba i nie tylko. Zastosowanie tego tradycyjnego pieca jest szerokie.

Dostępne średnice wewnętrzne

Wojtek-80: fi 80 cm

Wojtek-100: fi 100 cm

Wojtek-120: fi 120 cm (na zamówienie)

Piec Wojtek-120, dostępny jest na zamówienie po wpłaceniu zaliczki rezerwacyjnej.

Średnica wewn. pieca

Jeden piec do wielu zadań

Tradycyjnie budowane piece do pizzy, chleba i nie tylko.

Nasze szamotowe, tradycyjne piece wykorzystywane są do: wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia.

Gotowe wygrzane piece, wysyłane do klienta firmą kurierską.

Sklepienie z cegieł szamotowych o gatunku zwiększonej przewodności ciepła i zdolności do jego akumulacji.

Do budowy pieców wykorzystujemy nowej generacji materiały. Na szczególną uwagę zasługuje podłoga pieca wykonana z ceramicznych płyt siMix. , izolowana od dołu płytami wermikulitowymi.

Kopuła pieca izolowana jest matą ceramiczną, grubości ok. 5 cm. Całość kopuły wykończona tynkiem keramzytowym i finalnie pomalowana na biało.

Piece są wygrzane na etapie produkcji, gotowe do pracy.

  • kopuła z cegieł szamotowych 6,5 cm
  • piece są wygrzewane na etapie produkcji, są gotowe do pracy
  • izolacja kopuły ok. 5 cm (mata ceramiczna)
  • wysokość kopuły wewnątrz: 45 cm
  • Wejście pierwsze (zewnętrzne) 50 x 25 cm, wejście drugie 46 x 23 cm
  • kopuła wykończona tynkiem keramzytowym, pomalowana na biało
  • wyjście spalin fi 200 mm
  • wyłożenie dna paleniska płyty akumulacyjne siMix
  • izolacja dolna, płyty wermikulitowe 3 cm
  • czas nagrzewania pieca: 40 - 60 minut
  • podstawa główna, dolna betonowa, grubości ok. 7 cm

Nasze piece wykorzystywane są do: wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia.

Czyli krótko mówiąc, jeden profesjonalnie wykonany piec, do wielu zadań.

Do zastosowań typowo domowych, zalecamy piec Wojtek-80, czyli piec z wewnętrzną średnicą kopuły 80 cm. Krótki czas nagrzewanie, mniejsza ilość zużywania drewna.


Wyrób rzemieślniczy, sprzedawany jako gotowy wyrób.

Producent materiałów do budowy kominków 


Grupa owo.pl – kominki BOHUSZ 
 Salon Partnerski UNICO  mapa dojazdu
ul. Krakowska 32 A, 32-065 Krzeszowice


Kominki kontakt 

  • dział handlowy
  • dział usług 
  • dział techniczny

Tel.(centrala): 602 259 809


Obsługa klientów: pon. – czw. 9:30 do 15:30
piątek 9:30 do 14:00

(inne terminy – 602259809)