Tradycyjnie budowane piece do pizzy, chleba i nie tylko.
Nasze szamotowe, tradycyjne piece wykorzystywane są do: wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia.
Gotowe wygrzane piece, wysyłane do klienta firmą kurierską.
Sklepienie z cegieł szamotowych o gatunku zwiększonej przewodności ciepła i zdolności do jego akumulacji.
Do budowy pieców wykorzystujemy nowej generacji materiały. Na szczególną uwagę zasługuje podłoga pieca wykonana z ceramicznych płyt siMix. , izolowana od dołu płytami wermikulitowymi.
Kopuła pieca izolowana jest matą ceramiczną, grubości ok. 5 cm. Całość kopuły wykończona tynkiem keramzytowym i finalnie pomalowana na biało.
Piece są wygrzane na etapie produkcji, gotowe do pracy.
- kopuła z cegieł szamotowych 6,5 cm
- piece są wygrzewane na etapie produkcji, są gotowe do pracy
- izolacja kopuły ok. 5 cm (mata ceramiczna)
- wysokość kopuły wewnątrz: 45 cm
- Wejście pierwsze (zewnętrzne) 50 x 25 cm, wejście drugie 46 x 23 cm
- kopuła wykończona tynkiem keramzytowym, pomalowana na biało
- wyjście spalin fi 200 mm
- wyłożenie dna paleniska płyty akumulacyjne siMix
- izolacja dolna, płyty wermikulitowe 3 cm
- czas nagrzewania pieca: 40 - 60 minut
- podstawa główna, dolna betonowa, grubości ok. 7 cm
Nasze piece wykorzystywane są do: wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia.
Czyli krótko mówiąc, jeden profesjonalnie wykonany piec, do wielu zadań.
Do zastosowań typowo domowych, zalecamy piec Wojtek-80, czyli piec z wewnętrzną średnicą kopuły 80 cm. Krótki czas nagrzewanie, mniejsza ilość zużywania drewna.
Wyrób rzemieślniczy, sprzedawany jako gotowy wyrób.