Piec chlebowy i do pizzy NAWÓJ Powiększ

Piec chlebowy i do pizzy NAWÓJ

Nowy

Profesjonalne piece NAWÓJ są przystosowane konstrukcyjnie dla każdego zadania: wysokiej i średniej temperatury wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia. Piece NAWÓJ, można również wykorzystywać jako kominek otwarty.

 

Więcej szczegółów

Dostępny na zamówienie

3 650 zł

brutto

Termin wysyłki uzależniony, od aktualnych stanów magazynowych, jednak w większości produkty dostępne są "od ręki"

Palety i paczki wysyłamy:

wtorek, środę, czwartek i piątek

Informacje o produktach

tel: 602 259 809
e-mail: grupa@owo.pl

Informacje o kompleksowych usługach, budowy nowoczesnych kominków

strona www - usługi

Nasza firma wprowadza kolejny produkt, piec chlebowy i do pizzy NAWÓJ (palenisko - rdzeń pieca sklepienie) do samodzielnego wykończenia. Instalacja wewnątrz budynków i na zewnątrz. 

Cena obejmuje: Piec NAWÓJ 1 z izolowaną podłogą, z wejsciem załadunkowym i wyjściem kominowym  bez izolacji zewnętrznej i postumentu. Piec z względu na duży ciężar dostarczany jest w elementach, na palecie, do szybkiego intuicyjnego montażu.

Opcjonalnie usługa instalacji, obejmująca transport: + 680 zł, w promieniu 80 km od siedziby firmy.

Cena pieca NAWÓJ 1 „pod klucz” z izolacją zewnętrzną sklepienia, ustalana jest indywidualnie. Piece kompleksowo pod "klucz", lub same paleniska - rdzenie, budujemy w woj. małopolskim, śląskim, świętokrzyskim, opolski i dolnośląskim.

Często nasi klienci chcą zmierzyć się z budową pieca do wypieku chleba, pizzy samodzielnie bądź z pomocą miejscowego zduna, lub firmy zajmującej się takimi wykonawstwami. W takim przypadku proponujemy, tylko palenisko – rdzeń pieca, wraz z wejściem i otworem wylotowym spalin, czyli „serce” całej budowli. Pozwala to uniknąć późniejszych rozczarowań, że piec nie wypieka właściwie, że piec pęka, że potrawy nie są wcale takie smaczne i właściwie wypieczone. Zobacz poradnik

Najwyższej klasy profesjonalny, piec szamotowy NAWÓJ przy znacznie niższych kosztach. Cena naszych pieców dostarczonych i zainstalowanych jest mniejsza, dzięki szczegółowo przemyślanych funkcji projektowych, które umożliwiają praktycznie jednodniowy montaż paleniska – rdzenia. Najważniejszy fakt konstrukcyjny, mający zdecydowany wpływ na użytkowanie, to ułożenie klinowanych cegieł szamotowych, grubość  sklepienia to 11,4 cm. Ciężar samego sklepienia (bez podłogi), czyli masy akumulacyjnej to 390 kg. Dzięki klinowaniu cegieł fugi mają jednakowy wymiar, co eliminuje pęknięcia strukturalne i w zdecydowany sposób wpływa na długowieczność i bezawaryjność pieca.

  • palenisko – rdzeń, czyli główny, podstawowy element który jest narażony w najwyższych przedziałach na szok termiczny, zbudowany jest z wysokiej jakości cegły szamotowej (klinowane). Zastosowanie odpowiedniej dylatacji paleniska – rdzenia pieca, od reszty konstrukcji, gwarantuje długowieczność i stabilność strukturalną konstrukcji
  • Sklepienie półkoliste jest samonośne o wysokiej wytrzymałości konstrukcyjnej. Eliminuje to potrzebę stosowania spinek stalowych.
  • Sklepienie grubości 115 mm i 50 mm grubości ścianki boczne paleniska, gwarantują wystarczającą masę grzewczo – akumulacyjną, do pieczenia chleba, utrzymując ciepło przez wiele godzin.
  • Wysokość ok. 45 cm w szczycie pieca, pozwalają piec efektywnie i równomiernie.
  • Położenie i proporcjonalna wielkość otworu załadowczego w piecu i wylotu spalin, tworzy doskonały kształt do spalania, dzięki czemu długie płomienie wędrują wzdłuż całego półkolistego paleniska aż do wylotu kominowego bez zerwania w żadnym rogu.
  • Prefabrykowane elementy z niskocementowych betonów ogniotrwałych są ograniczone do ścian bocznych i przejścia – wylotu kominowego. Korzystanie z tych samych elementów prefabrykowanych dla wszystkich szerokości pieca pozwala na dużą elastyczność rozmiaru, zachowując niskie koszty końcowe.
  • Piece NAWÓJ są przystosowane konstrukcyjnie dla każdego zadania: wysokiej i średniej temperatury wypieku pizzy i chleba, grillowania, duszenia, smażenia, powolnego gotowania i suszenia. Piece NAWÓJ, można również wykorzystywać jako kominek otwarty.

Piec NAWÓJ 1 – wymiary wewnętrzne:
szerokość: 83 cm, głębokość: 101 cm, wysokość w szczycie: ok. 45 cm, powierzchnia: 0,84 m²
wymiary wejścia: szerokość: 45 cm, wysokość: 25 cm
Grubość (akumulacyjnego): sklepienia 14,2 cm ! grubość prefabrykatów bocznych: 5 cm

Informacje: 602 259 809 lub biuro@owo.pl

32-065 Krzeszowice, ul. Krakowska 32 A

Salon firmowy - Grupa owo.pl

Po wcześniejszym ustaleniu terminu, istnieje możliwość odbioru osobistego zamówionych produktów w naszym magazynie.

Grupa owo.pl – kominki BOHUSZ 
 Salon Partnerski UNICO  mapa dojazdu
ul. Krakowska 32 A, 32-065 Krzeszowice
Kominki kontakt:
600 601 384 – dział handlowy
600 601 385 – dział usług 
602 259 809 - dział techniczny
Obsługa klientów: pon. – czw. 9:30 do 17:30
piątek 9:30 do 15:00 (inne terminy – 602259809)

Kominki Bohusz sklep z kominkami ciepłymi, piecami do pizzy i grillami

W naszej ofercie także wkłady kominkowe, materiały kominkowe, akcesoria kominkowe

Poznaj naszą pełną ofertę wkładów kominkowych UNICO, materiały do budowy nowoczesnych kominków ciepłych. Płyty szamotowe akumulacyjne, kleje zaprawy ogniotrwałe. Oferujemy pełne doradztwo. Oferowane przez nas produkty to wysoka jakość w znakomitej cenie.